01 Juli 2016naar bovenkant pagina

Mededeling - BTW verhoging Tanzania 2016:

Tanzania heeft een besluit genomen om met ingang van 1 juli 2016 een BTW verhoging van 18% door te voeren. Besluitvorming hierover is inmiddels deels duidelijk geworden omzetbelasting zal geheven worden op parkentree, transport en overige diensten.

Met ingang van 1 juli 2016 is tevens een besluit genomen om nog voor het hoog-seizoen de parkentree tarieven aan te passen voor de Ngorongoro concessie waaronder tevens Ndutu concessie valt, echter hierin zijn nog niet de kosten opgenomen voor de omzetbelasting van 18%.

Gevolg van deze maatregel is dat binnenkort de tarieven van alle accommodaties gelegen in nationale parken en concessies tussentijds de prijzen gaan verhogen. Accommodaties in deze gebieden betalen al een deel omzetbelasting, echter door het besluit omzetbelasting door te voeren op parkentree, zullen de tarieven gemiddeld per persoon ca $US 5,00 - $US9,00 hoger gaan uitvallen is de verwachting.

01 Juli 2016naar bovenkant pagina

Mededeling - Ngorongoro krater aanpassing parkentree 1 juli 2016:

Met ingang van 1 juli 2016 is tevens een besluit genomen om nog voor het hoog-seizoen de parkentree tarieven aan te passen voor de Ngorongoro concessie waaronder tevens Ndutu concessie valt.

Parkentree gaat van $US50 naar $US60 voor volwassene per dag.
Transport Ngorongoro concessie verhoging $10,00 per dag
Transport Ngorongoro krater verhoging van $US200 naar $US250,00 per dag


01 Juli 2015naar bovenkant pagina

Kenia introduceert elektronische visumaanvraag.

Met het introduceren van het online visumaanvraag systeem voor de bestemming Kenia zou het eenvoudiger moeten gaan worden voor alle reizigers om een visum te verkrijgen. Alle huidige visum aanvragen worden afgehandeld door de Keniaanse ambassades en de Immigratiedienst bij aankomst op de luchthavens Nairobi en Mombassa en de grensposten.

Vanaf 2 juli 2015 wordt de nieuwe dienst aangeboden. Na het indienen van de aanvraag moet rekening gehouden worden met een wachttijd van 7 werkdagen tussen aanvraag en goedkeuring. Na goedkeuring van de aanvraag zal het visum per email worden toegezonden.

Vanaf 1 september 2015 dienen alle visumaanvragen alleen nog maar via het online systeem afgehandeld te worden. Echter......

BELANGRIJK: In de periode vanaf juli t/m augustus zal het online systeem eerst nog getest worden op betrouwbaarheid. We raden een ieder dan ook aan via de Ambassade en/of Immigratiedienst bij aankomst in Kenia het visum aan te kopen.

Kenia E-visa aanvraag artikel

30 Juni 2015naar bovenkant pagina

Lake Manyara Nationaal Park – Wandel Boulevard

Lake Manyara bekend om de boom klimmende leeuwen en het alkalische meer wat een aantrekkingskracht heeft op de flamingo’s die hier neerstrijken bij een lage waterstand.

Vanaf deze maand heeft Lake Manyara een nieuwe attractie waarbij de bezoekers de mogelijkheid hebben om een wandeltocht te maken. Een houten steiger constructie loopt vanaf de heetwaterbronnen “Maji Moto” langs diverse observatie platformen langs de oevers van het meer.

Met een totale lengte van 300 meter is het extra activiteit bij een bezoek aan Lake Manyara wat de mogelijkheid bied om de grote vogelpopulatie te ontdekken en de vele dieren langs de oevers van het meer.

Lake Manyara walkway

27 December 2014naar bovenkant pagina

Diani Children’s Village - Update Een update van de ontwikkelingen van de afgelopen maanden in Diani Children’s Village. Het kindertehuis heeft nu de laatste 20 jaar mishandelde en verwaarloosde kinderen en weeskinderen een veilige omgeving geboden. Een plaats waar deze kinderen onbezorgd kunnen opgroeien en onderwijs krijgen. Met als enige doel uiteindelijk weer op eigen benen te kunnen staan.

Recent is Diani Children’s Village niet alleen een kindertehuis maar ook een opvangcentrum. Kinderen kunnen nu ook tijdelijk geplaatst worden door de lokale kinderbescherming, gedurende de periode van het onderzoek naar de situatie van de kinderen.

Emmanuel Junior die in DCV geplaatst is, toen het kindertehuis waar hij toen verbleef door de kinderbescherming gesloten werd. Ons team (maatschappelijk werker) heeft nu zijn biologische vader van Emmanuel kunnen lokaliseren en na een observatieperiode van 6 maanden is Emmanuel met zijn vader weer herenigd.

Twee nieuwe kinderen, Evelyne (1,5) en Mary (12), gaat het erg goed mee inmiddels. Mary gaat nu ook naar school, wat ze heel erg leuk vind en waar het ook heel goed gaat! Foto’s laten zien hoe Mary en Evelyne bij DCV aankwamen en hoe ze vooruit zijn gegaan na drie maanden met veel liefde en zorg. Het is geweldig en bijzonder om te zien hoe gezond Evelyne nu inmiddels uitziet, een vrolijke peuter die altijd lacht!

Door de huidige wereldwijde moeilijke economische situatie, vragen wij nu tevens wat meer aandacht. Het wordt steeds voor Diani Children’s Village moeilijker om sponsoren te vinden om het als kindertehuis draaiende te houden. In tegenstelling tot andere projecten die tijdelijk stopgezet kunnen worden bij een tekort aan financiën, Kan het kindertehuis niet tussentijds stopgezet worden. Het leven van de kinderen in Diani Children’s Village gaat door en daarom bent u als sponsor natuurlijk altijd welkom "KARIBU" wat voor het kindertehuis heel belangrijk is.

Vanuit OnsKenia blijven wij Diani Children’s Village ondersteunen en alle verdere hulp om Diani Children’s Village te ondersteunen wordt natuurlijk zeer gewaardeerd!

Nieuwsbrief Lustrum 2014 - Facebook Diani Children's Village


Diani Childeren Village - Update
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385